★★★★★ review Volkskrant ‘Down Deep’

Nice review in the Volkskrant (Dutch):

“Hulde aan de Duitse regisseur Werner Herzog, die zijn soundtracks al jaren bij de Nederlandse cellist Ernst Reijseger pleegt te bestellen. Zo ook voor de documentaire Cave of Forgotten Dreams, waarbij Reijseger de jonge pianist Harmen Fraanje (1976) betrok. Die samenwerking beviel zo goed dat er een tweede album uit ontstond. Waar de soundtrack van typische Herzog-grandeur is voorzien, klinkt Down Deep als de intieme kamermuziekvariant.

Met de Senegalese vocalist Mola Sylla werkte Reijseger eerder samen op het album Janna (2002). Zoals Sylla met enkele welgemikte vocale erupties toeslaat in Amerigo is van een huiveringwekkende pracht die de adem doet stokken.

In het mystiek swingende M’br wordt duidelijk hoe goed Fraanje zich tussen de twee improvisatie-zwaargewichten Reijseger en Sylla thuisvoelt. Down Deep bevat in de rijke binnenwereld die deze drie heren exploreren een ongelofelijke suggestieve kracht. Intimiderend mooi.

Jaïr Tchong”

icon_twitter icon_fb
sep